Nou forn de columna mixta – Servei Menjador

Us informen i en especial a les famílies usuàries del servei de menjador que, l’AMPA ha comprat un forn de columna mixta, és a dir que combina calor i vapor.

Amb aquest forn es faran unes coccions més adients per conservar els nutrients i propietats dels aliments, això és molt beneficiós per l’organisme.

L’empresa Ecoataula ens proveeix de tota la verdura ecològica, abans es cuinaven a la marmita amb aigua calenta i després es colaven,(la marmita és com una olla de pressió molt gran)

Ara al cuinar-les al vapor les verdures no perden aigua amb el que es mantenen totes les seves propietats, vitamines i el seu sabor.

Totes les carns es cuinaran amb una funció mixta d’humitat i calor. El que un forn convencional trigaria 3 hores en un forn d’aquestes característiques trigaran només una hora i mitja, és a dir la meitat. Es guanya temps i alhora els aliments no es ressecaran per la humitat que se li dóna i quedaran daurats per fora per la calor que es genera.

A partir d’ara aliments com les salsitxes o les hamburgueses també es cuinaran al forn, amb tots els beneficis que això comporta.

A part de tots els avantatges culinaris, també hem de tenir en compte els ergonòmics per les cuineres. Abans per manipular els forns s’havien d’ajupir força amb safates molt pesades amb tots els inconvenients i perjudicis per la seva salut que això comporta.

El forn nou es programa en una consola que té diferents programes on hi han estipulats temps i temperatura, això ajuda a fer que el resultat sigui sempre l’òptim. Les cuineres han rebut formació del seu funcionament.

Esperem que amb aquestes millores els vostres fills i filles gaudeixen més dels seus àpats i estiguin molt contents de menjar al Tarra!!

You may also like...

Leave a Reply